پدرم امام (ره)
به نام خدا
کـارنـامه نــور (زندگینامه امام خمینی)
فصل اول از ولادت تا وفات
10 . حادثه مدرسه فضیه ( ادامه ی بخش چهل و چهارم )
آشکار بود که این سخنان تند و انقلابی، چه آثاری در پی خواهد داشت. شاه بیش از هر وقت دیگر، در انظار عمومی ایران تحقیر شده بود و هیچگاه تصور نمیکرد که در دوران سلطنت او، چنین خطابهای تحقیرآمیزی به او شود. شاه چنان برآشفته و عصبانی شده بود که نتوانست تا پایان مراسم صبر کند و دستوری ندهد. در همان شامگاه 14 خرداد، موج دستگیریها آغاز شد و شمار بسیاری از یاران و نزدیکان امام روانه زندان شدند. بامداد 15 خرداد ـ ساعت سه نیمه شب ـ صدها کماندو با استفاده از تاریکی شب، پس از محاصره بیت امام، به درون خانه ریختند و امام خمینی را دستگیر کرده به زندان بردند. خاطراتی که نزدیکان امام از این لحظات بیم و ترس نقل میکنند، همگی حکایت از ایمان و اطمینان امام به راه و شیوه خود داشت. او چنان با طمانینه و سکینه قلب، حوادث را از نظر میگذراند که موجب شگفتی دوستان و مهاجمان شده بود. تا آنجا که نقل میکنند: امام پس از آن که متوجه اضطراب و دلهره سربازان شدند، آنان را دلداری میدادند و بر حال آنان ترحم میفرمودند.
امام را به تهران بردند. خبر دستگیری ایشان به سرعت قم را به خشم و هیجان آورد. مردم مسلمان تهران به خیابانها ریختند و شعار "یا مرگ یا خمینی" شهر را لرزاند. نظامیان شاه، با شدیدترین و بیرحمانهترین شیوهها قیام را سرکوب کردند. شمار بسیاری از علمای اصفهان، قم، مشهد و تبریز به تهران آمدند. همه میدانستند که رژیم درصدد انتقام از رهبر روحانی جنبش است. شاه چارهای پیش پای خود نمیدید جز کشتار و خاموش کردن صدای پیشوای نهضت. دستگاه حاکم تصمیم خود را گرفته بود و قصد داشت امام را پس از محاکمهای فرمایشی ـ و یا حتی بدون محاکمه ـ اعدام کند. روزهای سختی بر مردم ایران و مبارزان اسلامی میگذشت. ناگاه اعلامیهای به امضای عالمان دین و مراجع وقت، منتشر شد. این اعلامیه به صراحت مرجعیت امام را تایید میکرد و خواهان آزادی وی بود. اعلامیه به ابتکار آیتاللّه منتظری و امضای مهاجرین بود و نتیجه آن شمول قانون مراجع و مصونیت ایشان از حکم مجازات اعدام، بر امام بود. رژیم، مهاجرین را تحت فشار قرار داد و از آنان خواست که به مراکز خویش بازگردند. اما آنان بر خواست خود تاکید ورزیدند و به استناد اعلامیه اخیر، امام را مصون از هرگونه حکمی میدانستند. بخشهایی از این اعلامیه نجاتبخش بدین قرار است:
"...حضرت آیتاللّه خمینی ـ دامتبرکاته ـ که یکی از مراجع بزرگ تقلید شیعه و از مجاهدین عالم روحانیت میباشند، به جرم ازخودگذشتگی در راه حفظ قوانین قرآن و استقلال مملکت محبوس شده و به جدّ خود (حضرت موسی بن جعفر علیهماالسلام) تاسی کرده است. مهاجرت عموم مراجع عالیقدر از مشهد مقدس و قم و سایر شهرها و اجتماع در مرکز، شاهد گویایی است از وحدتنظر و از خودگذشتگی بزرگان دینی در راه دین و قرآن... حضرت آیتاللّه خمینی و آیات دیگر هیچ جرمی به غیر از تبلیغ احکام اسلام و توجه دادن مردم به خطرهایی که نسبت به اسلام یا مملکت پیشبینی میشود، نداشته و ندارند... حضرت آیتاللّه خمینی تنها نیستند و اعتراضات شرعی و قانونی معظمٌله به دولت، مورد تایید تمام علمای شیعه و ملت مسلمان ایران و جهان است...."58
ادامه دارد ...
منبع : تبیان